سپتیک تانک دفنی هلدینگ صنایع برتر

مکانیزم عملکرد سپتیک تانک:
فاضلاب از طریق بخش ورودی وارد سپتیک تانک می‌ شود. این قسمت با یک دیواره جداکننده از بخش دوم جدا شده و بیش از نیمی از حجم سپتیک تانک را در بر می‌گیرد. وقتی فاضلاب به این قسمت وارد می‌شود، مواد قابل ته نشین و سنگین، ته نشین شده و روغن و چربی ‌ها روی سطح، حالت شناور باقی می‌مانند. موادی که در ته مخزن ته‌نشین شدند، توده‌ای از لجن و باکتری ها را به وجود می‌آوردند. در جریان تکثیر و رشد میکروارگانیزم‌های موجود، واکنش‌های بیولوژیکی اتفاق می‌ افتد که باعث تجزیه مواد آلی و تصفیه آب می‌شود. به این ترتیب حجم لجن کاهش پیدا کرده و طی این فرایند بیوگاز تولید می‌ کند. این بیوگاز که اغلب متان است، از لوله خروجی خارج می‌شود. سپس، پساب از مسیری که توسط دیوار جدا کننده میان بخش اول و دوم قرار گرفته است، وارد بخش دوم سپتیک تانک می‌شود. مواد چربی و لایه‌های اضافی که باقی مانده، روی سطح شناور می‌ ماند و در نهایت پساب تصفیه شده، از لوله خروجی سپتیک تانک خارج می‌ شود.

خاک برداری گودال جاگذاری سپتیک تانک پلی اتیلن
‏‎عمق خاکبرداری باید به گونه ‌ای باشد که خاک با ارتفاع حداقل 150 و حداکثر 760 میلیمتر بالاتر از قسمت فوقانی سپتیک تانک را پوشش دهد.
با اینکار از ریزش و تغییر شکل ناشی از بار روی سپتیک تانک نشت احتمالی آن جلوگیری می ‌شود‎.
‏‎از کناره ‌‌ها و عدسی ‌های دو انتهای مخزن فاصله‌ 450 تا 600 میلیمتر فضای خالی در نظر گرفته شود.
عدم رعایت فاصله ‌ی مورد نظر می ‌تواند سبب فرورفتگی سپتیک تانک شود.
‏لایه ‌ی زیرین سپتیک تانک پلی اتیلن حتما باید خاک از نوع شن و ماسه با ارتفاع حداقل 152 میلیمتر در زمین‌ های ‏خاکی و ارتفاع حداقل 300 میلیمتر در ‏زمین ‌های سنگی است‎.
پس از فراهم کردن بستر مناسب برای سپتیک تانک پلی اتیلن، نصب حتما باید به صورت تراز انجام شود‎.‎

سپتیک تانک آجری (با مصالح بنایی)
این سپتیک تانک ها معمولا با استفاده از آجر فشاری و ملات ماسه سیمان ساخته می شوند. البته در برخی موارد بجای آجر از بلوک های سیمانی یا سنگگ استفاده می شود.
در هر صورت بزرگترین مشکل و عیب این سپتیک تانک ها نفوذپذیری بالا و نشت بسیار زیاد از دیواره و کف آنها است. به علاوه به سبب عدم مقاومت دیواره آنهادر برابر نشست و فشارهای جانبی، پس از مدتی از ساخت، ترک ها و درزهای زیادی در دیواره و کف آنها ایجاد می شود که باعث نشت فاضلاب به بیرون از سپتیک تانک و آلوده ساختن خاک اطراف می گردد. حتی زمانی که پوشش سیمانی به ضخامت ۲-۱ سانتیمتر نیز بر روی بدنه آنها اجرا می شود این معایب و مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند چرا که این پوشش سیمانی نیز به سبب شکنندگی تحت کوچکترین نشست از دیواره جدا می شود. در برخی موارد برای کم کردن نشت فاضلاب از بدنه از پوشش های قیری بر روی سپتیک تانک استفاده می کنند. اگرچه این پوشش ها نشت از منافذ دیواره را کاهش می دهد
اما نمی تواند مانع نشت فاضلاب از محل درزها و ترک ها باشد. زیرا این پوشش ها به دیواره چسبیده بوده و همراه با دیواره دچار ترک و درز می گردند.
به علت اینکه این دیواره های آجری یا بلوکی فشارجانبی کمی را می توانند تحمل کنند، لذا حداکثر عمق این مخازن به ۴ مترمحدود می شود. البته این در شرایطیی است که پشت دیواره با خاک پرشود در غیر اینصورت حداکثر عمق ۵/۲ متر خواهد بود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه https://holding-bartar.com مراجعه نمایید.