سپتیک تانک پلی اتیلن ناب زیست

سپتیک تانک پلی اتیلن:
سپتیک تانک ساده ترین و پرکاربردترین واحد در تصفیه فاضلاب به ویژه در فاضلابهای بهداشتی- انسانی است. سپتیک تانک است که توسط حداقل یک دیواره به دو بخش نامساوی تقسیم شده است. در بخش اول مواد و ذرات درشت ته نشین شده و در کف سپتیک تانک انباشته می شوند. چربی و روغن های شناور نیز بر روی سطح تجمع می یابند. لجن انباشته شده در کف سپتیک تانک به کمک باکتریهای بی هوازی بخشی از مواد آلاینده را تجزیه کرده و فاضلاب را تصفیه می نماید. ارتباط بین بخش اول و دوم به گونه ای است که امکان عبور مواد ته نشین شده و چربی های شناور شده از بخش اول به بخش دوم وجود ندارد و بدین صورت پساب زلال شده به بخش دوم منتقل می گردد. در نهایت پساب از طریق یک لوله خروجی از سپتیک تانک خارج می گردد. معمولاٌ از سپتیک تانک ها برای تصفیه مقدماتی فاضلاب و متعادل سازی در مقدار و کیفیت فاضلاب و جمع آوری فاضلاب از نقاط مختلف و پمپاژ آن استفاده میگردد.

ورودی و خروجی سپتیک تانک
برای جلوگیری از بر هم نخوردن شرایط آرام داخل سپتیک تانک ، از بین نرفتن لایه ی چربی تشکیل شده در سطح و ایجاد لایه بندی حرارتی و میانبر های حرارتی، فاضلاب از ناحیه ی میانی وارد سپتیک تانک می شود. در ورودی و خروجی سپتیک تانک از قطعه ای به نام سه راهی استفاده می شود و به منظور جبران افت هد ایجاد شده در مسیر، قطعه ی سه راهی خروجی را کمی (حدود ۸-۷ سانتی متر) پایین تر از ورودی نصب می کنند.
وجود حباب های هوا داخل سپتیک تانک مانع ته نشینی ذرات جامد می شود، برای افزایش راندمان تصفیه سپتیک تانک را توسط دیواره هایی به دو یا سه قسمت تقسیم می کنند که سپتیک تانک دو قسمتی متداول تر است. بخش اول ۲/۳ حجم کلی مخزن را به خود اختصاص می دهد و دیواره ی موجود بین دو ناحیه از ورود مواد ته نشین شده و چربی جمع شده روی سطح در ناحیه ی اول به ناحیه ی بعدی جلوگیری می کند. مرحله ی بعدی ته نشینی نیز در ناحیه ی دوم رخ می دهد.

روش هوازی
در این روش با استفاده از اکسیژن خالص یا هوا، تصفیه انجام می‌پذیرد.به طوری که در تصفیه کامل، ۸۰ تا ۹۰ درصد کاهش BOD 5 خواهیم داشت.در تصفیه ناقص این مقدار به کمتر از ۸۰ درصد کم می‌شود.در روش تصفیه هوازی با توجه به استفاده از انرژی و استهلاک قطعات ونیاز به کادر مجرب جهت نگهداری از تاسیسات، هزینه بهره برداری بالا و همچنین نیاز به سرمایه گذاری اولیه بیشتر می‌باشد، لذا در شهرهای بزرگ و متوسط برای تصفیه فاضلاب بیشتر از این روش استفاده می‌شود.

روش بی ‌هوازی
تصفیه‌ی زیستی با کمک باکتری ‌های بی ‌هوازی
در صورتیکه به فاضلاب اکسیژن نرسد، باکتری‌های هوازی فعالیت، رشد و نمو خود را از دست داده و در عوض باکتری‌های بی‌هوازی فعالیت خود را شروع می‌کنند. روش کار این باکتری‌ها به این نحو است که اکسیژن مورد نیاز خود را از تجزیه مواد آلی و معدنی موجود در فاضلاب به‌دست می‌آورند. به عبارت دیگر این باکتری‌ها بر خلاف باکتری‌های هوازی مواد نامبرده را بازیافت می‌کنند.نتیجه این فعالیت تجزیه مواد آلی ناپایدار و تبدیل آن‌ها به نمک‌های معدنی پایدار و نیز گازهایی چون گاز هیدروژن، سولفوره، گاز متان، گاز کربنیک و گازن ازت می ‌باشد.
تولید گازهای نامبرده به ویژه گاز هیدروژن سولفوره موجب می‌شود که بوی ناخوشایند ایجاد گردد. از این رو این روش را روش تعفن نیز می‌ نامند.
مهمترین کاربرد روش استفاده از باکتری‌های بی‌هوازی در مخزنهای سر بسته ی هضم لجن می‌باشد و تنها در تصفیه ‌خانه ‌های بسیار کوچک مانند انباره‌های تعفن ( سپتیک تانک و ایمهاف تانک ) هم از روش تعفن برای تصفیه‌ی فاضلاب استفاده می‌شود.

سپتیک تانک 2 مترمکعب
سپتیک تانک 2 مترمکعب با قطر 1.2 متر داخل و طول 1.77 متر تولید می شود
ونت 63 میلیمتر و دو عدد دریچه بازدید 60 سانتی متر در بالای سپتیک تانک تعبیه شده است
چهار عدد پایه در قسمت زیرین سپتیک تانک به قطر 250 میلیمتر برای جلوگیری از غلط خوردن سپتیک تانک جوش می خورد
طول لوله ورودی و خروجی سپتیک تانک در کناره های عدسی حداکثر 15 سانتیمتر خواهد بود
یک دیوایدر در فاصله 0.75 متری داخل سپتیک تانک تعبیه شده است
یک عدد دریچه بازدید 60 سانتیمتر در بالای سپتیک تعبیه شده است
جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه https://naabzist.net مراجعه نمایید.