طرح کرامت چیست]

طرح کرامت در دوره دبستان یکی از مهمترین و کاربردی ترین طرح هایی است که باعث می گردد آموزگاران بتوانند به صورت کاربردی دانش آموزان را با نکات اخلاقی آشنا نمایند.
در طرح کرامت ابتدایی آموزگار سخنان دانش آموزان را می شنود و سعی می نماید مشکلات را به بهترین نحو ممکن برطرف نماید.در این طرح برای مقابله با مشکلات اخلاقی دانش آموزان به جای ریز شدن در مسایل و بحث و گفت وگوی بیهوده با توجه به نکات کلیدی در واحد کارهای طرح کرامت راهکارهای ممکن را به صورت فهرست بندی شده ارائه می دهند.

از آنجا که معلمان بیش از هر فرد دیگری به روحیه و اخلاق تک تک دانش آموزان آشنایی کامل دارد میتواند برای آشنایی دانش آموزان با ارزشهای اخلاقی بازیهای گروهی،بازدیدهای علمی و مشارکت های کلاسی را برگزار نماید تا به این وسیله دانش آموزان بتوانند مشکلات و مسائل اخلاقی خود را برطرف نمایند و به رفتار شایسته و بایسته ای دست پیدا کنند.

چگونه باید طرح کرامت در مدرسه اجرا شود؟

آموزش واحد های کار در طرح کرامت نیاز است که در کمترین زمان ممکن، اما به بهترین و موثرترین شیوه ارایه شود تا دانش آموزان بیشترین بهره را از آن بگیرند. و معلمان هر چقدر که بتوانند ارتباط صمیمانه تری با دانش آموزان داشته باشد، به همان میزان می توانند در پیشبرد اهداف تربیتی و پرورشی نقش موثر تری را ایفا نمایند.

آگاهی معلم به رفتارهای دانش آموزان در دوره ابتدایی باعث می شود که به سرعت مشکلات را شناسایی کرده و الگوی صحیحی را برای واحد کارهای طرح کرامت و در نهایت آموزش نکات تربیتی به آنان برگزیند. درواقع می توان گفت ،آگاهی معلمان از مسائل روانشناسی دانش آموزان عامل بسیار مهم و موثری در شناخت مشکلات اخلاقی و در نهایت برطرف نمودن آنان است.در فراگیری و اجرای طرح کرامت ، دانش آموزان، آموزگارانی را ترجیح می دهند که به شخصیت آنها احترام گذارند، آنان را حمایت نموده و انگیزه تلاش و پیشرفت را در آنها زنده نگه دارند.

تحقیقات نشان می دهد ارتباط بسار موثری بین اعتماد به نفس آموزگار برای ایجاد رابطه یی فعال و پویا با دانش آموزان و پرورش و اعتلای آموزه های اخلاقی در دانش آموزان وجود دارد.

نصیحت و ارشاد بی موقع و مقایسه دانش آموزان با یکدیگر و همچنین القای مفاهیم تربیتی به صورت اجباری در دانش آموزان فقط باعث مشکلات و ناهنجاری های بیشتر در آنان می گردد و باعث ضعف عملکرد و پایین آمدن کارایی کلاس می گردد.چنانچه دانش آموزی دارای مشکلات و نواقص اخلاقی است،سرزنش و انتقاد های پی در پی معلم نمیتواند به بهبود و ضعیت و اوضاع وی کمک قابل توجهی نماید و تنها از طریق طرح های مشارکتی از جمله طرح کرامت می توان وضعیت نابه هنجار وی را بهبود بخشید.

اهداف طرح کرامت

یک معلم کارآمد می تواند با برقراری ارتباط صحیح و تذکرهای مرتب به دانش آموزان، تفاهم و دوستی را در کلاس برقرار سازد. زمانی که احترام و جایگاه واقعی معلمان و دانش آموزان در کلاس حفظ شود، اعتماد به نفس، خودپنداره و تصویر ذهنی بچه ها از خودشان تقویت می گردد.زمانی که معلم از دانش آموز می خواهد کاری انجام دهد، اگر لحنی سازنده داشته باشد، روحیه همکاری و مشارکت را در بین دانش آموزان تقویت خواهد کرد.

از آنچه گفتیم می توان چنین نتیجه گیری کرد که طرح کرامت مهمترین شیوه برای آموزش اخلاقی به دانش آموزان است.معلمان و دانش آموزان عزیز برای آشنایی بیشتر با نمونه طرح کرامت ابتدایی و دانلود طرح کرامت می توانند به پایگاه اینترنتی بانک فایل پژوهشی معلمان به آدرسmoallemblog.com مراجعه نموده و از میان نزدیک به صد نمونه طرح کرامت ،طرح و واحد مورد نیاز خود را مشاهده نمایند.

بانک فایل پژوهشی معلمان

https://pmhr.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%AA-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F/