انواع حمایت و مقاومت ها در تحلیل تکنیکال

خطوط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال خطوط فرضی مهمی هستند که در یک قیمت مشخص، بازار در گذشته نسبت به آنها عکس العمل نشان داده و انتظار داریم بازار نسبت به این قیمت ها در آینده نیز عکس العمل نشان دهد. به صورت قراردادی به خطوطی که بالاتر از قیمت کنونی قرار دارند خطوط مقاومت و به خطوطی که پایین تر از قیمت کنونی قرار دارند خطوط حمایت می گویند. دو عبارت حمایت و مقاومت معادل انگلیسی Support و Resistance می باشند و منظور از حمایت در تحلیل تکنیکال سطحی است که در آن تمایل به خرید یا تقاضا به اندازه کافی قوی می باشد و بر فشار فروش غلبه می کند. اما مقاومت در تحلیل تکنیکال برعکس حمایت می باشد و مقاومت محدوده یا سطحی است که در آن فشار عرضه بر تقاضا غلبه می کند. با توجه به عامل حمایت (تقاضا) و مقاومت (عرضه)، می‌ توان گفت هر گاه قیمت ‌ها در بازار سرمایه افزایش می ‌یابد مشخص می ‌کند که خریداران، کنترل قیمت را در دست گرفته‌ اند و هنگامی که قیمت ‌ها با کاهش مواجه می ‌شوند نشانگر تسلط فروشندگان بر بازار است. در حقیقت میزان داد و ستد، تعیین کننده و تغییر دهنده قیمت‌ ها است. در چنین شرایطی برنده نبرد، کسی است که جهت حرکت قیمت ‌ها را مشخص می ‌کند.
خریداران به دنبال بالا بردن و فروشندگان به دنبال پایین کشیدن قیمت ‌ها هستند. زمانی که خریداران قصد خرید دارند، قیمت‌ ها رو به افزایش رفته و زمانی که فروشندگان قصد فروش دارند قیمت ‌ها با کاهش مواجه می‌ شود. در این نبرد و داد و ستد میان خریداران و فروشندگان یعنی در فرآیند عرضه و تقاضا قیمت‌ ها شکل می ‌گیرند که در این شرایط، سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال، از مهم ‌ترین مفاهیم به شمار می ‌روند.
بنابراین سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال ، سطوحی از قیمت ‌ها هستند که معامله گران تمایل به خرید، نزدیک به سطح حمایت و فروش، نزدیک به سطح مقاومت را دارند. وقتی این خط شکسته شود میزان عرضه و تقاضا و روانشناسی تغییرات قیمت، تغییر می ‌کند و سطوح جدید حمایت و مقاومت یعنی تقاضا و عرضه شکل می ‌گیرد.
نکته قابل ذکر این است که سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال، اعداد دقیقی نیستند و ممکن است در شرایطی با تغییراتی مواجه گردند.
برای آشنایی بیشتر با حمایت و مقاومت استاتیک در تحلیل تکنیکال این ویدیو را تا انتها مشاهده نمایید.