گونه هاي جانوري: زندگی بلبل

525
17 مهر 1394

بلبل خرما (Pycnonotus leucotis) پرنده‌ای از خانوادهٔ بلبل است که در شمال عراق، جنوب ایران، افغانستان، پاکستان، شمال غرب هندوستان و شبه جزیرهٔ عربستان زندگی می‌کند. در تهران هم دیده شده است. بلبل خرما قدری از بلبل بزرگتر است. نر و ماده آن هم‌شکل است. سر و گلوی سیاه با لکه بزرگ سفید در ناحیه گونه، سطح پشتی قهوه‌ای روشن، سطح شکمی خاکستری چرک، پوشپرهای زیر دمی زرد نارنجی و دم سیاه با نوک سفید دارد. روی سر اثری از کاکل دارد. پرنده‌ای است آشنا و پر سروصدا، معمولاً جفت جفت و یا به صورت دسته‌های کوچک دیده می‌شود. پرنده جوان سر قهوه‌ای رنگ دارد. محل زیست آن اغلب باغات و نخلستان‌ها و جاهای پر درخت است گاهی هم در نقاط کم درخت دیده می‌شود. غذای اصلی آن همچنان که از نامش بر می‌آید بیشتر میوه درخت خرما و سایر میوه هاست. در لیست غذای او حشرات و ملخ‌ها و کرم نیز جایگاه ویژه‌ای دارد . لانه‌اش را اغلب بر روی شاخه درختان موجود می‌سازد. تولید مثل آنها در اواسط ماه‌های اردیبهشت و خرداد صورت می‌گیرد. بلبل ماده پس از اتمام کار لانه‌سازی دو یا سه عدد تخم می‌گذارد و پرنده نر و ماده به نوبت ۱۴ تا ۱۵ روز روی تخم می‌خوابد و سپس والدین جوجه‌ها را با کرم‌ها تغذیه می‌کنند که بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کرم در روز برای دو جوجه می‌آورند . بعد از ۱۵…

حیواناتزندگی بلبلبلبل خرماPycnonotus leucotisبلبل

برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.

x