درباره شاه ‌بوف بیشتر بدانید

467
10 مهر 1394

یکی از پرندگانی که در منطقه حفاظت شده شاسکوه قائن در استان خراسان جنوبی زندگی می کند « شاه ‌بوف » نام دارد . « شاه ‌بوف » با نام علمی (Bubo bubo) و نام انگلیسی ( Eagle Owl ) پرنده‌ای از خانواده جغد، بزرگ‌ترین نوع جغد و دو برابر جغد گوش‌دراز است . شاه‌بوف در حدود ۶۶ تا ۷۰ سانتیمتر طول دارد . این پرنده دارای گوشپرهای مشخص ، سینه زرد مایل به قهوه‌ای بارگه‌های پهن ، چشم‌های درشت نارنجی رنگ ، سطح پشتی زرد مایل به قهوه‌ای بالکه‌های قهوه‌ای پررنگ است . این پرنده صبح خیلی زود و غروب به شکار می‌رود . معمولاً به صورت تنها در شکاف سنگ‌ها و درخت‌ها یا روی شاخه‌های درخت در محلی نزدیک به تنه درخت قائم می‌نشیند ، یا در آشیانه متروک پرندگان شکاری زاد و ولد می‌کند. پرنده ی نر در هنگام قلمرو خواهی ، صدایی شبیه « هو » یا « هو-و» دارد که دائم آن را تکرار می کند. شاه بوف به جز در زمان جفت گیری گونه ای منزوی است . آنها از قلمرو خود در مقابل سایر جغدها دفاع می کنند و تنها اگر با کمبود غذا مواجه شوند ، قلمرو خود را با سایر جغدها شریک می شوند . شاه بوف ها ترجیح می دهند در قلمرو خود باقی بمانند مگر اینکه با کمبود غذا مواجه شوند و یا توسط سایر جغدها از قلمرو خود رانده شوند . با وجود اندازه بزرگش به خوبی می تواند بگریزد و همین مسئله موجب گردیده…

حیواناتگونه های جانوریجانورانطبیعتجغدپرندگان

برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.

x